Nyheter

2017/10/24
Bli medarbetare i ett av Sveriges snyggaste kontor!
I januari 2018 flyttar vi till nya lokaler som vi gärna vill fylla. Det kan du läsa mer om i nyheten nedan.
Därför söker vi nu dig som vill komma vidare i din utveckling och därför vill prova på något nytt. Du kommer bli en del av en öppen och hjärtlig kontorsmiljö där alla måste vara med och bidra i arbetet. Vi tror på en mixad arbetsgrupp där den sociala kompetensen är viktigare än vad som står i dina betyg. Däremot är en byggingenjörsexamen ett krav och all form av arbete inom byggbranschen ett plus.

CM Byggkonsult kan erbjuda dig ett varierande arbete där du får arbeta med såväl stora som små projekt och på samma sätt med alla olika typer av uppdragsgivare. Arbetsuppgifterna består främt i att dimensionera konstruktioner, utforma detaljlösningar och att framställa ritningar. Finns det intresse för andra delar av byggbranschens konsultverksamheter så är vi definitivt öppna för att titta på möjligheterna att även börja jobba med dessa.

Idag sysslar CM Byggkonsult med byggprojektering (konstruktion främst), projektledning, samt kontrollansvar. Oavsett vad vi gör i de olika projekten så jobbar vi alltid nära våra beställare för att nå ett så bra slutresultat som möjligt.

Du kommer jobba med flera projekt parallellt, samtidigt som du får utrymme för egna initiativ och goda utvecklingsmöjligheter. Ditt arbete sker genom samarbete med engagerade kollegor, kunder, entreprenörer och övriga projektörer för att hitta de bästa lösningarna till varje specifikt projekt.Rekrytering kommer att ske löpande, så visa gärna ditt intresse så snart som möjligt.

Skicka din ansökan till Simon@cmbyggkonsult.se
2017/10/19
Nytt kontor
Nu är det klart!
Kontraktet är signerat och under januari månad kommer CM Byggkonsult att flytta in i ett av Sveriges snyggaste kontor. Är du intresserad av att jobba i en ung och fräsch kontorsmiljö, både socialt och fysiskt, är du välkommen att kontakta oss. Vi flyttar nämligen för att kunna expandera!
Under en längre period har vi på CM Byggkonsult sett en ökad efterfrågan på våra tjänster. Detta har gjort att vi expanderat i form av personalstyrka. Detta har i sin tur gjort att vi blivit trångbodda i våra nuvarande lokaler. Sedan i somras har vi därför jobbat på en ny lokallösning och nu är den klar på pappret.
Vi kommer att stanna i Helsingborg, men flyttar från Pålsjö Slott ner mot centrum, till Stenströms gamla skjortfabrik på Springpostgränden 3.
Innan inflyttning ska lokalen genomgå en omfattande renovering för att passa våra behov och även så att vi kommer sitta i ett av Sveriges snyggaste kontor
 
Från att idag ha plats för 6 personer kommer vi ha möjlighet att växa ganska rejält. Detta vill vi göra eftersom vi vill kunna ge den bästa tänkbara servicen till våra kunder och uppdragsgivare.
Tillväxten ska däremot ske i en takt så att samtliga medarbetare känner sig trygga med varandra och med sina arbetsuppgifter. Är du intresserad av att växa med oss i våra nya lokaler så får du gärna höra av dig till oss. Själva ansökan får du gärna skicka till Simon men kontakta gärna våra övriga medarbetare för att fråga mer om arbetsplatsen och hur vi arbetar.
2017/08/16
Personalförändringar
Nu var det ett tag sen det kom några nyheter här. Det beror på flera olika omständigheter.
Semesterperioden är definitivt en av dem och den pågår något fortfarande på kontoret. Kontoret har haft öppet hela sommaren och även om inte alla varit på plats så har det varit full fart för de som arbetat.
I samband med semestern har även en av våra medarbetare, Maria Hägg, slutat hos oss. Hon har valt att flytta till Oslo och en liknande tjänst där. Vi önskar henne lycka till både i jobbet och med norska språket. Hon stod på tur att bli presenterad och därför blev det ingen medarbetarpresentation i juli.
Vi vill samtidigt välkomna Patrik Lindström som började sin anställning hos oss den 6/8. Patrik kommer främst att jobba med kontrollansvar och projektledning, men har även erfarenhet inom byggprojektering gällande K och A och kommer därför göra detta vid behov.
Patrik har tidigare erfarenhet både från kommunal verksamhet och från privata företag. Patriks presentation kommer inom kort. Välkommen!
AzadAzad
Azad
2017/06/09
Våra medarbetare
Med full fart på kontoret och mycket jobb som både rullar in och blir färdiga så är det viktigt med duktiga medarbetare. Det har vi och därför presenterar vi dem stolt här på vår hemsida.
Nästa person på tur är Azad:

Jag heter Azad och kommer från Mellanösten.
Jag är en glad och positiv person som gillar utmaningar och vill aldrig sluta att utvecklas.
Jag är gift och har två barn och jag älskar min familj.
Jag har en Bachelor Degree (Byggnadsingenjör) från mitt hemland och en Master (Arkitektur) från ett amerikanskt universitet.
Jag blev tvungen att  lämna landet på grund av oroligheter och här i Sverige fick jag min chans att leva igen (Rätten till livet) med alla mänskliga rättigheter.
Jag är lycklig att jag fick chansen att jobba med mitt yrke igen, särskilt i detta underbara företag med mina fantastiska kollegor.
Jag lär mig mycket nytt varje dag i mitt jobb.
Jag gör mitt bästa för att ge tillbaka så mycket jag kan, i det jag får från detta fantastiska jobb.
Jag känner mig stolt och glad när jag ser resultaten av de projekt jag varit involverad i.
 
Personliga intressen kan nämnas dessa:
 1-Jag gillar att simma och klättra, min favoritsport är Judo! – Jag vann ett par mästerkap i hemlandet.
2-Jag älskar min familj och alla härliga personer runt om mig.
3-Jag gillar filmer, serier (Dokumentär/Politiska brott och skräckfilmer)
4-Kaffe eller Te ?  - Snälla, Te.
HjalmarHjalmar
Hjalmar
2017/04/18
Våra medarbetare
För ganska precis en månad sedan presenterades vår första medarbetare Hanna. Den presentationen kan läsas nedan.
Nu är det dags för nästa, som är Hjalmar.

Hej, Hjalmar här.
Våren 2014 studerade jag sista året Byggteknik på Jönköpings Tekniska Högskola och såg en annons på LinkedIn från ett konsultföretag i Helsingborg som sökte en byggnadsingenjör. De varierande arbetsuppgifterna lockade och efter tre år utanför Skånes gränser kändes det bra att söka sig neråt igen.
Nu arbetar jag mitt tredje år på CM Byggkonsult och mina huvudsakliga arbetsuppgifter är att konstruera och rita byggnadsverk -allt ifrån carportar och attefallshus, till flerbostadshus och industrihallar. Ingen dag är den andra lik vilket är väldigt stimulerande.
Här är högt i tak (bokstavligt och bildligt) och vi hjälps åt för att få fram de bästa lösningarna.
 
Utanför kontoret kan man sommartid se mig cyklande på en gul racer eller harvande ute på golfbanan. Vintertid fastnar jag gärna i en bra TV-serie.
Resor har alltid lockat och vid två tillfällen har jag kombinerat mitt intresse för cykling och resor. Sommaren 2014, precis innan jag började på CM cyklade jag och en klasskompis från Kristianstad till Milano, och sommaren 2016 cyklade jag med Team Rynkeby från Helsingborg till Paris som en del av ett välgörenhetsprojekt. I sommar ska jag och min sambo hälsa på min bror i Ecuador men denna gång tar vi flyget..!
 
Några intressanta projekt som jag är/har varit delaktig i kan nämnas:
Kv. Viadukten 4, Helsingborg (avslutat projekt): Totalrenovering av sekelskifteshus med 20 lägenheter utmed Drottninggatan i Helsingborg.
Södra Stationsområdet, Växjö (pågående projekt): Nybyggnation av ett flertal kvarter med flerbostadshus i centrala Växjö, totalt 293 lägenheter.
Slottsholmen 1, Västervik (pågående projekt): Nybyggnation av 38 lägenheter samt restaurang- och konferenslokal på en holme i Östersjön.
 
5 snabba:                                                        
Kaffe eller the                            "Kaffe alla dagar i veckan"
Sommar eller vinter             "Sommar!"
Fotboll eller hockey              "Hockey.. och fotbolls-EM/VM"
Hund eller katt                         "En av varje"
Villa eller lägenhet                "Villa, så småningom!"
HannaHanna
Hanna
2017/03/17
Första presentationen
För ett tag sedan annonserade vi ut på LinkedIn att vi skulle ge en lite närmre presentation av våra anställda. Den första kommer här:

Mitt namn är Hanna.
För att beskriva mig själv kortfattat är jag en glad och engagerad person som aldrig vill sluta utvecklas. Jag arbetar på CM Byggkonsult AB sedan oktober 2015 som byggnadsingenjör med att upprätta A- och K-handlingar samt bygglov. En vanlig dag på jobbet kan innefatta allt från att projektera en villa med ex. trästomme till att projektera en hissinstallation i en befintlig byggnad eller dimensionera en avväxling i en vägg som skall rivas.

När jag började på CM var jag nyexaminerad byggingenjör från Malmö Högskola. Jag fann tjänsten via LinkedIn och det som fångade mitt intresse var möjligheten till en stor variation i arbetsuppgifterna. Det som för mig idag kännetecknar CM, är en familjär arbetsmiljö med engagerade kollegor och en unik samverkan och nära kontakt med våra kunder.

På fritiden tränar jag gärna, bland annat cykling, skidåkning, löpning och styrketräning. 2016-17 utförde jag en halvklassiker och målet är att inom 5 år utföra en Svensk Klassiker. Utöver jobbet och träningen är jag en nybliven villaägare tillsammans med min sambo och våra två katter.

”Även om jag inte utför alla delar av en byggnad själv, gillar jag att få vara en del av något som syns. Att skicka iväg en K-ritning till en byggentreprenad, en A-ritning till en byggherre eller ett bygglov till kommunen är såklart en vinst i sig och ett slutfört arbete. Men att på vägen hem från jobbet en tid senare kunna åka förbi en tomt där den där villan man konstruerade månader eller år tidigare står utförd och kanske till och med används just i det ögonblicket, det är en fantastisk känsla och anledningen till att jag vill jobba med det jag gör.”
5 snabba:
Trä, stål eller betong         ”Trästomme med stålbalkar”
Kaffe eller the                         ”Kaffe med mjölk”
Sommar eller vinter          ”Sommar och sol” ♫
Rita eller beräkna                ”Rita efter man beräknat”
Hemma- eller utekväll    ”Hemmakväll… med en actionrulle och popcorn”
CM byggkonsult julkort 2016CM byggkonsult julkort 2016
CM byggkonsult julkort 2016
2016/12/21
God Jul & Gott Nytt år!
Vi vill passa på att önska dig en härlig avslutning på 2016.
För oss har det på många sätt varit ett händelserikt år med nyanställningar, förändrad ägarstruktur och många roliga projekt och utmaningar.
En del av projekten kan du redan titta på här på hemsidan. Andra kommer publiceras inom kort, så håll utkik och se dig omkring.
Vi har dessutom många roliga och intressanta projekt på gång som vi också kommer att presentera här. Detta tillsammans med den generella konjukturen i byggbranschen gör att vi med glädje ser fram emot 2017. Det kommer bli ett minst lika spännande och intressant år som detta har varit.
Vi hoppas att du följer med på vår resa!
LidlLidl
Lidl
Foto: Lidl

2016/09/24
Helt enkelt Outstanding!
Härmed vill vi stolt presentera vårt första projekt som blivit certifierat som Outstanding!

Sedan årsskiftet har vi, åt Peabs räkning, varit med och projekterat 3 st Lidl-butiker. Under hela resan har ett tydligt mål genomsyrat projektet. Det målet har varit att uppnå den högsta BREEAM-certifieringen, Outstanding.
Det är en certifiering som genomsyrat projekteringen, både med hänsyn till själva byggnaden, och i vårt fall stommen, men även omkringliggande miljöer och faciliteter.
Samtliga inblandade har varit medvetna om förutsättningarna och gjort sitt yttersta för att uppfylla kraven som ställts..
Som första livsmedelsbutik i Sverige uppnår Lidl Växjö kraven för BREEAM-SE enligt högsta nivån Outstanding

Läs gärna mer här.
TeamRynkebyTeamRynkeby
TeamRynkeby
Foto: Team Rynkeby

2016/10/31
Nytt sponsoravtal med Team Rynkeby 2017
CM Byggkonsult har nu tecknat ett nytt sponsorskap med välgörenhetscykellaget Team Rynkeby som varje år cyklar till Paris till fördel för barn med cancer och deras familjer.
När Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby, cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer blir det med hjälp av CM Byggkonsult.
CM Byggkonsult har precis tecknat ett silversponsorskap med Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens arbete.
- Då vi ser detta som ett otroligt viktigt ändamål är vi också glada för att få vara en del av engagemanget i år igen. Trots att vi inte har någon från kontoret som cyklar i år (se tidigare nyheter) så vill vi självklart vara med och bidra till ett nytt insamlingsrekord... Det brukar ju bli det när man pratar om Team Rynkeby!
vprhvprh
vprh
2016/09/09
En nybliven vinnare!
För en vecka sedan ställde två av våra medarbetare, Hjalmar och Maria, upp i Svenska Kakels årliga golftävling, Svenska Kakel Cup på St: Arild. Hjalmar som aldrig hade spelat en golftävling tidigare var aningens nervös inför deltagandet, medan Maria, enda tjej i tävlingen, stod lite som en favorit bland flera av deltagarna.
 
Dagen började med frukost på St: Arild och en Hjalmar som inte ägde några golfskor, utan tänkte att tygskor fungerar minst lika bra. Optimalt på en småfuktig golfbana enligt Maria. Efter frukost begav sig Hjalmar in i golfshopen som uppladdning och införskaffade sig nya golfskor, ut på banan direkt och skoskav efter ett hål. Med 40 poäng och årets skoskav tog han sedan hem vinsten och kunde titulera sig som mästare av Svenska Kakel Cup!
 
Vi säger tack för inbjudan från Svenska Kakel och ett Stort Grattis till Hjalmar för en strålande prestation!
hemsida ny1hemsida ny1
hemsida ny
2016/08/29
Välkommen till en ny hemsida!
Det har hänt en hel del sedan 2010 då vi skapade vår förra hemsida. Dels inom företaget, men även runt om i världen. Då pratades det inte om mobilvänlighet eller läsplattor. Idag ser världen annorlunda ut. De flesta av oss tittar mer frekvent på hemsidor via mobila enheter än vid fasta och det mediala flödet är betydligt snabbare idag .
För att möta detta har därför denna sida kommit till.

Tanken med sidan är att visa vilka vi är och vad vi gör eller tidigare har gjort. Nyheterna, som denna, ska vi försöka uppdatera med jämna mellanrum så att du hela tiden kan hålla dig uppdaterad om vad som händer här hos oss och i vår närhet.
Titta gärna runt på sidan och kontakta oss gärna om ni har några frågor eller funderingar.
Välkommen!